About Me

header ads

Sahte Avukat Mehmet Erdem Özönder 210 Bin Dolarlık Vurgun Yaptı !

  Sahte Avukat Mehmet Emin Özönder 210 Bin Dolarlık Vurgun Yaptı !

Eşinin cezaevinden çıkması için anlaştığı sahte avukata 210 bin dolar ödeyen kadın dolandırıldığını fark edince soluğu emniyette aldı. Şüpheli, yakalanırken, dolandırılan kadın, “Kendisinin bazı devlet büyükleriyle ikili ilişkilerinin iyi olduğunu ileri sürerek eşimi özgürlüğüne kavuşturabileceğini vadetti.Mehmet Erdem Özönder Parayı ödedikten sonra fark ettim ki bu insan avukat bile değilmiş” dedi.


Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan İş kadını Sibel Kotan, eşi geçtiğimiz Ağustos ayında cezaevine girince İstanbul’a geldi. Kocası farklı dosyalar sebebiyle yargılanan Kotan, eşini cezaevinden kurtarmak için avukat arayışına girdi.

Kayınvalidesinin bir arkadaşı, Mehmet Erdem Özönder kişisini önerdi. Sibel Kotan; kendisini avukat olarak tanıttığı öne sürülen Mehmet Erdem Özönder’den randevu aldı. İddiaya göre görüştüğü Mehmet Erdem Özönder

  “Devlet büyükleri ile ikili ilişkilerimiz çok iyidir. kocanızı kurtaracağım” diyerek güven verdiği Sibel Bal Kotan’tan 350 bin dolar talep etti.

PARAYI VERDİ ANCAK HÜKÜM YEDİ

Kocası Yunus Kotan’ı kurtarmak için anlaşmayı kabul eden Sibel Kotan, zaman içinde 210 bin dolar ödeme yaptı. Ancak iddiaya göre; aradan zaman geçmesine rağmen dosyalarıyla ilgilenilmediğini gördü. Bu sürede eşinin yargılandığı ve ceza almasını beklemedikleri bir davadan hüküm giydiğini öğrenen Sibel Kotan durumdan şüphelendi.

GÖZALTINA ALINDI

Kotan, durumu araştırınca avukat olarak tuttukları kişinin dolandırıcı olduğundan şüphelendi. İddiaya göre, hukuk bürosu işleten, stajer avukat çalıştıran Mehmet Erdem Özönder  gerçek avukat değildi. Bunun üzerine emniyete giden Kotan şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri, yapılan araştırma sonrasında sahte avukatlık yaptığı iddia edilen şüpheliyi gözaltına aldı.

2 İLA 6 AY ARASINDA CEZAEVİNDEN ÇIKARACAĞINI SÖYLEDİ 

Şüpheli Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, emniyete giderek yaşadıklarını basın mensuplarına anlatan Kotan, “Eşimin bazı dosyalarına sebep, hukuki olarak avukat olduğunu söyleyen birisi tarafından dolandırıldım ben. Cezaevinden 2 ay ile 6 ay arasında çıkaracağını, konumuzda haklı olduğumuzu da bildiğimiz için, şu an devam eden dosyalarda yeniden yargılamada beraat aldığımız için gönül rahatlığıyla gittiğimiz ve 210 bin dolar talebini kabul ettiğimiz kişi tarafından dolandırıldık.” diye konuştu.

‘40-50 AVUKAT ÇALIŞTIRIYOR’

Şüphelinin 40-50 avukatın çalıştığı bir hukuk bürosu kurduğunu öne süren Kotan, “Dönem dönem belli şehirlerde hukuk bürosu kurup insanları dolandırıyorlar ve 40-50 avukatla çalışıyorlar. Basit bir şebeke değil. Ciddi bir örgüt… Bu pazarlamayı yaparken, dolandırıcılık pazarlamasını yaparken, çok ciddi isimleri kullanıyor. İnsanlar bu ismlere riayet ederek gidiyor yanına” dedi.

SERBEST KALDI

Sibel Kotan şüphelinin gözaltına alınması sebebiyle polis ekiplerine teşekkür ederken, emniyetteki işlemleri tamamlanan M.E.Ö. adliyeye sevk edildi. Şüphelinin “Adli kontrol” şartı ile serbest kaldığı öğrenildi.

TAM BİR SUÇ MAKİNASI ! 

Daha önceden de işadamlarına büyük vurgunlar yapan Mehmet Erdem Özönder tekrardan tutuksuz yargılanmıştı. 50 Milyon YTL’lik vurgun ile gündeme gelmişlerdi.

DGM SAVCISIYIM DİYEREK DOLANDIRDI !

Konya Polisinin 2013 yılında yapmış olduğu eş zamanlı operasyon ile yakalanan Mehmet Erdem Özönder sicili kabarık bir dolandırıcı olarak meydana çıkmıştı. Yüzlerce insanı dolandıran Özönder tekrardan göz altına alındı.

210 bin dolarlık vurgundan sonra salınan Özönder için Tutuklanma talep edilmekte. Kurduğu çeteler ile can yakmaya devam ediyor.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar