About Me

header ads

Ünlü Müslüman Futbolcular


Son zamanlarda nedense din konusu her alanda ön plana çıkmaya başladı. Buna futbol da dahil. Eskiden bir futbolcunun hangi dine mensup olduğu hatta hangi ülke vatandaşı olduğu dahi bilinmezken artık futbolcular hakkında en ufak bilgiler anında insanlar tarafından paylaşılıyor.

Ünlü Müslüman Futbolcular


Gerek aktif olarak futbol oynamaya devam eden gerekse futbolculuk hayatına nokta koyan ünlü Müslüman futbolcular mevcut. Saha içinde dini işaret ya da dualar eski yıllarda çok fazla yapılmazken yine son yıllarda futbolcular tarafından karşılaşma başlamadan önce edilen dualar izleyicilerin gözünden kaçmıyor. Bu yüzden de hangi futbolcunun hangi dine mensup olduğunu da anlamak kolaylaşıyor.

N’Golo Kante

Hemen hemen her futbolcunun kendine ait bir sosyal medya hesabı bulunmakta. Bu hesaplar üzerinden yaptıkları paylaşımlarla da yine hangi dine mensup oldukları anlaşılmakta. Chelsea’de forma giyen N’Golo Kante’de Müslüman olduğuna dair paylaşımları sık sık yapmakta.

N'Golo Kante

Paul Pogba

Ünlü Fransız oyuncu Paul Pogba’da geçtiğimiz aylarda Umre ziyareti yaparak Müslüman olduğunu herkese göstermişti. Ancak Pogba doğuştan değil de sonradan Müslüman olan futbolcular arasında yer alıyor.

Paul Pogba

Marouane Fellaini

Ünlü Müslüman futbolcular arasında gelen bir diğer isim ise Fellaini. Manchester United takımında forma giyen başarılı oyuncu bilinenin aksine sonrada Müslümanlığı seçmemiştir. Arap kökenli olan Fellaini doğuştan Müslüman olan bir futbolcudur.

Maruane Fellaini

Zinedine Zidane

Futbol tarihinin en önemli futbolcuları arasında yer alan Zidane ünlü Müslüman futbolcular arasında yer almakta. Cezayir kökenli oyuncu küçük yaşta Fransa’ya geldiği için Müslüman olduğu pek çok kişi tarafından da bilinmemekte. Futbol oynadığı dönemlerde bunu neredeyse hiç dile getirmeyen Zidane zaman zaman Afrika’daki fakir Müslüman ülke çocuklarına yaptığı yardımlarla gündeme gelmişti.

Zinedine Zidane

Franck Ribery

Bir başka Fransız futbolcu olan Ribery de sonradan Müslümanlığı seçen futbolcular arasında yer alıyor. Müslümanlığı seçmesinde en büyük rol ise aynı takımda birlikte oynadıkları Müslüman arkadaşları. Gün içinde Müslümanlığın gerektirdiği şekilde yaşamaya çalışan arkadaşlarının bu durumundan etkilenen Ribery de bir süre sonra Müslümanlık dinini seçmiştir.

Franck Ribery

Eden Hazard

Belçikalı ünlü futbolcu Eden Hazard da yakın çevresindeki Müslüman arkadaşlarından etkilenerek Müslümanlığı seçen futbolculardan bir tanesi.

Eden Hazard

Karim Benzema

Aynı Zinedine Zidane gibi Cezayir asıllı olan Karim Benzema da doğuştan Müslüman olan futbolcular arasında. Pek çok kaynakta yanlış bir şekilde sonradan Müslüman olduğu yazmaktadır.

Karim Benzema

Bacary Sagna

Senegalli futbolcu Bacary Sagna’da ülkesindeki Müslüman çoğunluğun etkisi altında kalarak sonradan Müslüman olan futbolcular arasında geliyor.

Bacary Sagna

Sami Khedira

İtalya’nın Juventus kulübünde top koşturan Sami Khedira da ünlü Müslüman futbolcular arasında geliyor. Khedira her ne kadar Alman milli takımında oynasa da aslen Mısırlı bir ailenin çocuğu.

Sami Khedira

Edin Dzeko

Roma takımının önemli futbolcuları arasında yer alan Edin Dzeko Müslüman bir Bosna Hersekli.

Edin Dzeko


Yorum Gönder

0 Yorumlar