About Me

header ads

İlyas Salman Kimdir?


1949 yılında Malatya'da doğan İlyas Salman konservatuara devam ederken eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Oynadığı filmlerin bazılarında doğu kökenli karakterleri canlandırdığından dolayı insanlar kendisini doğu kökenli sandılar. Bu durum aslında rolünü ne kadar gerçekçi yaptığının da bir göstergesiydi.

İlyas Salman Kimdir?
İlyas Salman Kimdir?

Oyunculuğa Nerede Başladı?

Son sınıfta konservatuar eğitimini bırakan Salman İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. Türk halkı onu rol aldığı komedi filmlerindeki saf ve çirkin karakter olarak tanıdı. Uzun yıllar sinema oyunculuğu yapan sanatçı özellikle köylü tiplemeleriyle öne çıktı. Kemal Sunal ve Şener Şen ile birlikte oynadığı filmler büyük ilgi gördü. Sinema oyunculuğunun yanı sıra iki yönetmenlik denemesi de olmuştur. Ayrıca çeşitli şiir ve türkü albümleri de bulunmaktadır.

İlyas Salman Kimdir?
İlyas Salman Kimdir?


İlyas Salman Filmleri

Altmıştan fazla filmde rol alan İlyas Salman köylü tiplemeleriyle dikkat çekmiştir. Ölüm Çiçekleri, Adressiz Sorgular, Mısır Adası, Lal Gece, Sis ve Gece, Güneş de Karanlığa Düşer, Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü?, Çığlığın Dağlarda Yükselir ve Fakiro 2000 yılından sonra çektiği sosyal ağırlıklı filmlerdir. Talihsiz Bilo, Köfteci Holding, Fakir Milyoner, Uyanıklar Dünyası, Çiçek Abbas, Dolap Beygiri, Kibar Feyzo günümüzde bile zevkle izlenen filmleri arasında yer alır.

İlyas Salman Kimdir?
İlyas Salman Kimdir?


Müzik ve Şiir Albümleri

Yaram Sızlar, Söze Güneş Doğdu, Türklerimiz Var Söylenecek, Aramayın Beni Başka Yerde, Dağların Ardı Nazlıdır, Doğdukları Yerde Doymayanlar ve İnadına Türküler albümleridir. 2006 yılında Hasretim Sansürlüdür isimli bir de kitabı yayımlanmıştır. Ayrıca çeşitli yazıları da bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar