About Me

header ads

Bel Soğukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?


Gonore olarak da bilinen bel soğukluğu cinsel yolla bulaşan bir rahatsızlıktır. Neisserria Gonorrhoeae adı verilen bakterinin neden olduğu bu hastalık erkeklerde daha sık görülmekle birlikte kadınlarda da meydana gelebilmektedir. Çok eşlilik ve cinsel birleşme esnasında korunmamak nedeniyle daha hızlı yayılan bu rahatsızlık nedeniyle dünya üzerinde her sene 50 milyonun üzerinde insan bu rahatsızlığa yakalanabilmektedir.

Bel Soğukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Bel Soğukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?


Neisserria Gonorrhoeae bakterisi sadece insandan insana bulaşabilen bir bakteri olup insan vücudunun dışında yaşayamamaktadır. Nemli ortamlarda yaşayabilen Neisserria Gonorrhoeae bakterisi üreme bölgelerinde varlığını korumaktadır. Bu bakterinin bulaştığı kişiler taşıyıcı konumundadır.

Bel Soğukluğu Belirtileri

Bel soğukluğu olan erkeklerde idrar yaparken ağrı ve yanma hissi görülmektedir. Ayrıca idrar kanalının sık sık iltihap toplamasına neden olan bu durum sünnet derisi denilen bölgede şişmeler meydana getirmektedir. Erkeklerde penis ucundan sarı, beyaz ve ya yeşil renkte akıntının oluşması da bel soğukluğu nedeniyledir. Bazı erkeklerde peniste ve yumurtalıklarda ağrı da görülebilir.

Bel Soğukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Bel Soğukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?


Kadınlarda bel soğukluğu nedeniyle idrar esnasında yanma ve ağrı hissi oluşabilir. Cinsel ilişki sırasında acı ve ilişki sonrasında kanamaların olması da bel soğukluğunun belirtilerindendir. Adet döneminin sancılı ve ağır geçmesine ve adet dönemleri dışında vajinal bölgede kanamalara neden olan bel soğukluğu vajinal bölgede yeşil ve ya sarı renkte akıntıların artmasına da neden olabilmektedir. Ayrıca bayanlarda alt karın kısmında ağrı görülebilir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar