About Me

header ads

Ali Koç Kimdir?


Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, ülkemizin en zengin ailelerinden birisi olan Koç ailesinin mensubudur. Rahmi Koç’un üç oğlundan birisi olan Ali Koç ünlü iş adamı Vehbi Koç’un da torunudur.

Ali Koç Kimdir?


Ali Koç 1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.  Londra Harrow School’u 1985 yılında bitirdikten sonra hemen akabinde Otosan A.Ş araç montaj hattında göreve başladı. Ailesi ne kadar varlıklı olsa da iş yapısını temelinden öğrenmesi için böyle bir görevle çalışma hayatına başladı. 4 yıl boyunca burada çalıştıktan sonra 1990 yılında J.P Morgan şirketinde stajyer olarak çalışmaya başladı.

Aile Şirketinin Dışında da Çalıştı

Ali Koç aile şirketinin dışında da çeşitli şirketlerde çalıştı. Bu şirketler arasında dünyaca ünlü Morgan Stanley Yatırım Bankası da bulunmakta. Burada analist olarak alışan Ali Koç 2006 yılında aile şirketine geri dönerek Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı oldu. Bundan iki yıl sonra ise Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Halen bu görevine devam ediyor.

Ali Koç Kimdir?


Aile şirketinde çalışmaya devam eden Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi de oldu ve iki dönem boyunca Fenerbahçe kulübünde yöneticilik yaptı. Bu zaman zarfında 1907 Fenerbahçe Derneği’nin de başkanlığını yürüttü. Haziran 2018’de yapılan başkanlık seçimleri neticesinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yeni başkanı seçildi. Başkan seçilir seçilmez söz verdiği icraatlarını gerçekleştirmeye başladı. Takımı adeta yeniden kurarken mevcut teknik direktör Aykut Kocaman’ın mukavelesini feshetti ve yerine eski Barcelonalı oyuncu ve Hollanda Ligi’nde PSV Eindhoven takımını arka arkaya 4 yıl şampiyon yapan Phillip Cocu’yu getirdi. Ancak takımın aldığı başarısız sonuçlar üzerine 10. Hafta sonunda Cocu’nun görevine son verildi.

Ali Koç Nevbahar Demirağ ile 2005 yılında evlendi. 2006 yılında kızı Sadberk Leyla Koç, 2008 yılında ise oğlu Kerim Rahmi Koç dünyaya gelmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar